Nyhetsbrev 2016-12-31

Gott Nytt 2017 kära läsare!
 

Hoppas att ni alla har det bra och ser fram emot 2017. Hittade på nyårsafton en antydan till knopp på vinrankan vid husknuten på Ljusterö. Jag hoppas den har vett nog att avbryta processen nu när iskylan återkommit.

Nu har ett år gått sedan Fiality gav ut sin första och hittills enda roman "En enkel uppgradering". En nötskalsbeskrivning av det som hänt:
 

Positivt

  • mer än halva första upplagen har hittat ett nytt hem och resten reas nu ut på olika försäljningsställen
  • ett tjugotal signeringar genomförda med blandat säljresultat men alltid med trevliga samtal med läsare och personal i bokhandeln
  • många positiva reaktioner, även skriftliga, från er läsar
  • ett antal debattartiklar publicerade i fackpress om kvalité på IT i allmänhet och sjukvårdssystem i synnerhet
  • några Facebookkampanjer som inte gav mycket nyförsäljning men som ökade kunskapen om var målgruppen för boken ligger.
Inte så bra
  • ingen enda recension, inte ens från Bibliotekstjänst
  • inget påtagligt intresse från företag eller intresseorganisationer att dra igång debatten om varför kvalitén på IT kan tillåtas vara så låg
  • lång väg till TV-soffor och andra intresseskapande kanaler.

Portgången till den stora marknaden är alltså trång och vägen därigenom stenig, precis som för alla andra egenutgivare. Men det visste ni redan och jag också.
 

Nästa del i trilogin?

Arbetet med del två är igång, åtskilligt försenat på grund av säljaktiviteter och också mycket research. Del två har arbetsnamnet "Tar aldrig skit igen" inspirerad av Lalehs hit "Bara Få Va Mig själv". I den kommer Malin Brink att ta revansch på sitt eget speciella sätt. Sten-Erik Höök och bolaget Capricorn kämpar en delvis smutsig strid om ett stort kontrakt kring ett nytt sjukvårdssystem samtidigt som det stora banksystemet börjar att rullas ut. Den gamle nörden Erland Holmblad finns bara med i periferin denna gång, eftersom han ruvar på en hemlighet så mörk att den förtjänar en alldeles egen roman, som troligen blir del tre i en tetralogi. Hoppas kunna komma ut med del två i slutet av året, men har bestämt att den här gången skall det få ta den tid det tar innan jag själv är nöjd med kvalitén.
 

Tips:

Idag blir det bara ett enda tips: "Björnstad" av Fredrik Backman. Där skildras mycket träffsäkert hur det lilla samhället och människorna påverkas av hockeylagets framgångar. Juniorlaget skall spela semifinal om SM-titeln. Det hela utvecklas till ett drama som berör. "Klasstillhörighet förmildrande omständighet" sjöng Nationalteatern om i Bängen Trålar. Här är det påtagligt och smärtsamt tydligt. Den lilla orten Björnstad, någonstans i Norrland, skulle precis lika gärna kunnat vara Härjeliden, vilket tillför boken en extra dimension för den som läst "En enkel uppgradering". Dessutom utlovas en fortsättning också på Björnstad.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln