Sundbyberg för framtiden

Äntligen! Idag har jag hämtat nya bra konstruktiva tankar om Sundbybergs framtida stadskärna från AlltomSundbyberg-bloggen. Man påminner där om det vinnande bidraget i den idétävling som arrangerades i projektet Sundbybergs Nya Stadskärna. Bidraget kallades "Silicon Sumpan", och i bloggen undras stillsamt när dessa idéer kommer att synas i framtida förslag till kärna i den stad där medelåldern blir allt lägre. Vinnarna beskriver framtida kontorslandskap där unga (och gamla) kreatörer skall kunna utveckla idéer till nya företag och arbetstillfällen (se bilderna hur det enligt författarna skulle kunna se ut inuti byggnaden och hur man skulle ta sig dit i en självkörande elektrisk bil).

Om man kombinerar detta med att i stadskärnan ta fram minst 3000 billiga (i nivå med regeringens förslag) hyresrätter, har man skapat ett hållbart Sundbyberg för framtiden. En stad som bygger på den moderna tidens industri, precis som man gjorde i begynnelsen när industrier som Sieverts, Ericsson och Marabou utgjorde grunden för stadens välstånd och utveckling.

Nedan ser du en modell av Nya Stadskärnan enligt det förslag som Nätverket Trivsam Stadskärna tagit fram. Hur läckert kunde det inte vara med nytt Resecentrum kombinerat med "Silicon Sumpan" i byggnaderna 1 och 2, vettandes mot ett öppet torg med allsköns aktiviteter och möjligheter till trivsamma och innovativa möten. Och varför inte bygga upp det gamla stationshuset igen som café och utställningslokal och på det sättet gestalta det historiska Sundbybergs möte med framtiden?

Bilderna på det framtida kontorslandskapet och den självkörande elektriska bilen är hämtade från det vinnande bidraget av tävlingen Ung C Sundbyberg: "Silicon Sumpen" av Tor Åström, Hannah Jacobs och Niya Tekle. Bilden på stationerna kommer från Sundbybergs Museum.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln