Macciarini och verkligheten

Sitter just nu och funderar på intrigen i del två av "Uppgraderings-trilogin". Genren skall ju vara "fiality" - verklighetsbaserad rövarhistoria. Förstår av den senaste tidens händelser att det går att dra på ordentligt utan att för den skull förlora den viktiga trovärdigheten.
I senaste bloggen annonserade jag att det var den sista av typen "Dikt och verklighet”. Emellertid måste undantag göras på grund av den senaste tidens avslöjanden om "stjärnkirurgen" Doktor Paulo på Karolinska Institutet, som egentligen heter Macciarini. Mannen är ett exempel på den livsfarliga kombinationen av psykopat, mytoman och narcissist i samma person. Han har orsakat svårt lidande och död för ett antal intet ont anande patienter och också dragit vanära över KI. Dessutom, mer pikant än sorgligt, är att han är huvudperson i en sol-och-vår-historia med hög ”wow-faktor”.
Stor heder och ära åt de överläkare (Karl-Henrik Grinnemo med flera) som vågade slå larm om den narraktige kirurgen, för vilket de fick mycket ovett av KI:s ledning. Och skäms KI:s rektor Anders Hamsten som till en början inte kunde finna det styrkt att Doktor Paulo hade visat någon "oredlighet", vare sig i sitt praktiska arbete eller i sin forskning. I dokumentären Experimenten på Dokument Inifrån visas en intervju med Hamsten. Sten-Erik Höök (VD för CAPRICORN) skulle ha konstaterat att mannen är ett "flagrant exempel på dokumenterad feghet och falskhet". Jag kan bara hoppas att den opartiska utredningen (om nu en sådan tillsätts) vågar föreslå att ansvar utkrävs och att Hamsten uppmanas att omedelbart lämna sin tjänst och sina uppdrag utan något som helst avgångsvederlag.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln