Intervju i Computer Sweden

Idag publicerades en intervju med mig i Computer Sweden. Tack Lars Danielsson, det kändes bra att få vara med och i bästa fall bidra till att starta en debatt om IT-branschen och vart den är på väg.

Genast när artikeln publicerats fick jag värmande kommentarer och också en gripande berättelse från en kollega som kort beskrev sitt "IT-liv" som en fantastisk resa de första trettio åren. Då fanns optimism och hopp om att man med teknikens möjligheter skulle kunna åstadkomma underverk ute i företagen. Så skulle till exempel chefen för produktion kunna komma en måndagmorgon och genast analysera helgens produktionsstörningar, simulera åtgärder som skulle kunna utföras för att förhindra en upprepning, se utfall och resultat. Kort och gott att kunna aktivt använda de data som samlats in för att lära sig något och bli bättre. Tyvärr har inte detta hänt utan nu famlar vi i en värld av "big data" och massor av otestade erbjudanden från leverantörer som alla lovar att kunna ta fram en sådan webbaserad "cock-pit" på några få månader.

Mera sådana kommentarer och historier tack. Det är viktigt att vi alla som upplevt detta frustrerande fenomen berättar om det. Tillsammans är vi många. Tillsammans kan vi sätta tryck på "marknaden" för att få den att förändras till det bättre, så vi slipper lägga pengar på lösningar som inte fungerar, kan krascha när som helst, inte kan utvecklas och framförallt inte alls levererar ens en bråkdel av den affärsnytta som det finns potential för.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln